5 boeken die je laten twijfelen over de realiteit

Sommige boeken nemen je mee naar een wereld die zo realistisch en levendig is, dat ze je laten twijfelen over hoe echt onze wereld is… In dit artikel vind je 5 boeken die je laten twijfelen over de realiteit. Ze dagen je uit om na te denken over onze wereld en de menselijke psyche. Deze boeken zijn perfect voor lezers die houden van grensverleggende verhalen.

Onze aanbevelingen

Reset

(2019)

Blake Crouch

Elektrische dromen

(2020)

Philip K. Dick

Het kaartenhuis

(2000)

Mark Z. Danielewski

Slachthuis vijf

(1969)

Kurt Vonnegut

De vrouw van de tijdreiziger

(2003)

Audrey Niffenegger

boeken die je laten twijfelen over de realiteit - Reset - Blake Crouch

Reset

Reset is een Sciencefiction roman die zich afspeelt in de toekomst. Het verhaal focust zich op een technologische doorbraak, die mensen in staat stelt om hun herinneringen op te slaan en op elk gewenst moment te herbeleven. Hoofdpersoon Barry Sutton, doet onderzoek naar FARES, een aandoening die wordt veroorzaakt door het te vaak resetten van herinneringen. Dit onderzoek is de start van een gevaarlijke missie om controle terug te geven aan de mensheid.

boeken die je laten twijfelen over de realiteit - Elektrische dromen - Philip K. Dick

Elektrische dromen

Elektrische dromen is een verzameling van 10 korte sciencefiction verhalen geschreven door Philip K. Dick. Elk verhaal biedt een unieke blik op de toekomst en de mogelijkheden van technologie en haar ontwikkeling. Ook wordt de complexiteit van de mens in elk verhaal verkent. De verhalenbundel bevat verhalen voor iedereen: van humoristische verhalen die zich afspelen in futuristische werelden tot duistere verhalen die zich afspelen in de wereld hoe wij die nu kennen.

boeken die je laten twijfelen over de realiteit - Kaartenhuis - Mark Z. Danielewski

Het kaartenhuis

In deze verwarrende roman verhuist een gezin naar een woning waarvan de afmetingen steeds lijken te veranderen. De eigenaar van het huis heeft een manuscript over dit fenomeen geschreven, wat de hoofdpersoon van het verhaal, Johnny, in handen krijgt. In het boek wordt er gespeeld met de typografie en symboliek, wat de lezer in het verhaal trekt. Het boek speelt met het idee of wat we waarnemen echt is of slechts een illusie.

boeken die je laten twijfelen over de realiteit - Slachthuis vijf - Kurt Vonnegut

Slachthuis vijf

In deze klassieker volgen we de belevenissen van soldaat Billy Pelgrim die vecht in de Tweede Wereldoorlog en zijn ervaringen met buitenaardse ontvoeringen en tijdreizen. Het boek onderzoekt de mogelijkheid van meerdere realiteiten en de invloed van tijd op ons beeld van de werkelijkheid. Iedereen moet dit boek gelezen hebben.

boeken die je laten twijfelen over de realiteit - De vrouw van de tijdreiziger - Audrey Niffenegger

De vrouw van de tijdreiziger

In dit boek volgen we Claire en Henry. Ze leerden elkaar kennen toen Claire 6 was en Henry 36. Ze trouwden toen Claire 23 was en Henry 31. Henry lijdt aan een zeldzame aandoening waardoor hij kan reizen in de tijd, terwijl zijn vrouw in het heden blijft zitten. Het verhaal onderzoekt de invloed van tijdreizen op menselijke relaties..

Zie meer aanbevelingen

De 7 boeken met de grootste plottwists

De mooiste boeken boxsets om te hebben!

De 6 beste boeken over eenzaamheid en isolement die je echt moet lezen