De 10 beste audioboeken

Er zijn zoveel geweldige luisterboeken beschikbaar, dat het soms moeilijk is om te kiezen. Gelukkig heb je een audioboek vaak veel sneller uit dan een ‘gewoon’ boek. Je kunt dus veel meer boeken luisteren. In dit artikel vind je onze 10 favoriete audioboeken.

Onze aanbevelingen

Miracle morning

(2018)

Hal Elrod

I’m thinking of ending things

(2016)

Iain Reid

Sanda Dia

(2021)

Pieter Huyberechts

1984

(1949)

George Orwell

Harry Potter and the Philosopher’s stone

(1997)

J.K. Rowling

Finding me: a memoir

(2022)

Viola Davis

The hate U give

(2017)

Angie Thomas

The hunting party

(2018)

Lucy Foley

The Poet X

(2018)

Elizabeth Acevedo

The secret history

(1992)

Donna Tartt

Als het gaat om het genieten van een goed boek, zijn audioboeken een fantastische manier om de ideale lezerservaring te beleven. Of je nu in de auto zit, in de sportschool staat of bezig bent met het huishouden, je kunt altijd naar een audioboek luisteren. Een stemacteur, het tempo van het verhaal en de algemene productiewaarde van een luisterboek kunnen de kwaliteit maken of breken. Wij hebben de 10 beste audioboeken op een rij gezet om jullie de beste audio-ervaring mee te geven!

Cover van het boek Miracle morning geschreven door Hal Elrod - De 10 beste audioboeken

Miracle morning

Miracle Morning is een zelfhulpboek ontworpen om lezers te helpen hun ochtendroutine te transformeren om zo meer succes en vervulling te bereiken. De Miracle Morning bestaat uit zes gewoontes, de SAVERS, die allemaal uitgelegd worden. Daarnaast wordt verteld over het belang van een ochtendroutine.

Voor veel mensen is het lastig om door de – soms droge stof – van een non-fictieboek te komen. Een audioboek is hierbij de perfecte uitkomst. Dit inspirerende en praktische boek wordt voorgedragen door Jurjen van Loon.

Het audioboek is verkrijgbaar op Storytel, Bol.com en de Online Bibliotheek (gratis).
Miracle Morning is in het Nederlands opgenomen en duurt 5 uur en 4 minuten.

Cover van het boekI’m thinking of ending things geschreven door Iain Reid - De 10 beste audioboeken

I’m thinking of ending things

Deze psychologische thriller vertelt het verhaal van een naamloze vrouw die overweegt om haar relatie met haar vriend Jake te beëindigen terwijl ze samen op roadtrip zijn naar het huis van zijn ouders. Tijdens de reis gebeuren er vreemde dingen. Ook Jakes ouders gedragen zich raar. Het boek speelt met het idee van realiteit en perceptie. Hierdoor gaat de lezer zelf ook twijfelen aan wat echt is en wat niet.

Dit boek wordt voorgelezen door Candace Thaxton. Haar stem en de manier waarop ze het verhaal voorleest zuigt de luisteraar al snel mee in de wereld van fictie. We kunnen niet al te veel verklappen over (de productie van) dit audioboek, maar geloof ons: het einde zul je niet zien aankomen…

Het audioboek is verkrijgbaar op Storytel en Bol.com.
I’m thinking of ending things is in het Engels opgenomen en duurt 5 uur en 22 minuten.

Cover van het boek Sanda Dia geschreven door Pieter Huyberechts - De 10 beste audioboeken

Sanda Dia

Dit non-fictieboek gaat over de dood van de Belgische student Sanda Dia. Hij kwam tijdens een ontgroeningsritueel bij de studentenvereniging Reuzegom om het leven. Het boek beschrijft de gebeurtenissen die leidden tot de dood van Dia en de nasleep hiervan. De non-fictie onderzoekt de cultuur van ontgroening en de (fatale) gevolgen.

Dit boek wordt voorgelezen door Pieter Huybrechts, een Belgische misdaadjournalist. Pieter heeft voor dit boek de familie en vrienden van Sanda geïnterviewd, net als de betrokken studenten en autoriteiten. Hij is dus enorm betrokken geweest bij dit boek. Dit is terug te horen in hoe hij vertelt over de tragische gebeurtenis.

Het audioboek is verkrijgbaar op Storytel en Bol.com.
Sanda Dia is in het Nederlands opgenomen en duurt 6 uur en 53 minuten.

Cover van het boek 1984 geschreven door George Orwell - De 10 beste audioboeken

1984

1984 wordt gezien als de eerste dystopische roman. Het boek speelt zich af in 1984 in een samenleving waarin de overheid controle heeft over alle aspecten van het leven van haar burgers. Winston Smith gaat op zoek naar de waarheid achter de alomheersende propaganda. Dit boek is een kritiek op totalitaire regimes en het boek waarschuwt voor de gevaren van het verlies van privacy en individuele privacy.

Op Storytel is een hoorspel te vinden van dit boek. Een hoorspel is een vorm van drama, waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van geluid, denk hierbij aan muziek en achtergrondgeluiden. Dit spel wordt voorgedragen door Jacob Derwig, Joy Wielkens en Kiefer Zwart. Dit hoorspel is in het Nederlands opgenomen en duurt 4 uur en 3 minuten.

Het officiële audioboek is op zowel Storytel, als Bol.com en de Online Bibliotheek (gratis) te vinden. Deze wordt voorgelezen door Johannes Sneekes. Hij vindt het naar eigen zeggen heerlijk om de luisteraar mee te slepen. “De kick is zo voor te lezen dat zelfs een steengoed boek er nog op vooruit gaat”.

1984 is in het Nederlands opgenomen en duurt 12 uur en 17 minuten.

Cover van het boek Harry Potter and the Philosopher’s stone geschreven door J.K. Rowling - De 10 beste audioboeken

Harry Potter and the Philosopher’s stone

Harry Potter en de Steen der Wijzen is het eerste boek in de Harry Potter-serie. De serie volgt Harry Potter, een jongen die op zijn elfde verjaardag ontdekt dat hij een tovenaar is en naar de magische school Hogwarts gaat om hier magie te leren. Op Hogwarts wordt Harry geconfronteerd met de verdwijning van een gevaarlijke steen. Samen met zijn vrienden Ron en Hermoine gaat Harry op onderzoek uit om de steen te vinden en te voorkomen dat deze in verkeerde handen terechtkomt.

De serie is geschreven voor jonge kinderen, maar is ondanks dit geliefd door lezers (en luisteraars) van jong en oud. De serie wordt voorgelezen door Stephen Fry, die je vol overtuiging meeneemt in de magische wereld van de magie. Dit doet hij door middel van echo-effecten, stemmetjes en enorm veel emotie.

Het audioboek is verkrijgbaar op Storytel en Bol.com.
Harry Potter and the Philosopher’s stone is in het Engels ingesproken en heeft een duur van 8 uur en 25 minuten.

Cover van het boek Finding me: a memoir geschreven door Viola Davis - De 10 beste audioboeken

Finding me: a memoir

Zoals de titel al verklapt, is dit boek een autobiografie van Viola Davis. Hier vertelt ze haar levensverhaal. Davis is geboren en getogen in South Carolina. Hier heeft ze in haar jeugd te maken gehad met racisme, armoede en huiselijk geweld. Viola Davis beschrijft hoe acteren haar heeft gered, maar ook over de worstelingen als zwarte actrice in Hollywood. Daarnaast deelt Davis verhalen over haar familie en haar innerlijke gevecht om te accepteren wie ze zelf is.

Dit boek wordt voorgelezen door Viola Davis zelf. Zij is natuurlijk actrice en hierdoor brengt ze de humor en emotie in het boek goed en geloofwaardig naar voren. De kwetsbaarheid wanneer zij vertelt over haar eigen angsten en onzekerheden, maakt de luisterervaring erg mooi.

Het audioboek is verkrijgbaar op Storytel en Bol.com.
Finding me: a memoir is in het Engels ingesproken en heeft een duur van 9 uur en 15 minuten.

Cover van het boek The hate U give geschreven door Angie Thomas - De 10 beste audioboeken

The hate U give

Dit boek is in de wereld van vandaag enorm relevant. We volgen Starr Carter, een tiener die opgroeit in een arme zwarte wijk, maar naar een overwegend witte privéschool gaat. Op een avond, na een feestje, is Starr getuige van de moord op haar jeugdvriend Khalil. Hij wordt doodgeschoten door een politieagent. Na deze gebeurtenis wordt Starr geconfronteerd met een moeilijke keuze: zwijgen of haar stem laten horen? Dit boek behandelt belangrijke thema’s als politiegeweld, ras, discriminatie en activisme.

The Hate U Give wordt voorgelezen door Bahni Turpin. Deze stemactrice heeft veel alom geprezen boeken ingesproken. Ook heeft ze meerdere awards gewonnen voor haar werk.

Het audioboek is verkrijgbaar op Storytel en Bol.com.
The Hate U Give is in het Engels ingesproken en heeft een duur van 11 uur en 50 minuten.

Cover van het boek The hunting party geschreven door Lucy Foley - De 10 beste audioboeken

The hunting party

Deze thriller speelt zich af in de Schotse Hooglanden, waar een groep van acht vrienden hun nieuwjaarsvakantie viert. Door een zware sneeuwstorm is de groep afgesloten van de buitenwereld. Wanneer één van hen dood wordt gevonden, ontstaat er paniek en wantrouwen. Het lijkt erop dat één van hen de dader moet zijn, maar niemand spreekt de waarheid en iedereen heeft geheimen.

Dit boek wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Dit kan tijdens het lezen weleens verwarrend zijn en daarom biedt dit audioboek de uitkomst. Dit verhaal wordt namelijk voorgelezen door een volledige cast stemacteurs (Moira Quirk, Imogen Church, Morag Sims, Elle Newlands en Gary Furlong). Het feit dat de voorlezers Scots zijn, zorgt ervoor dat je als luisteraar nog meer in het verhaal wordt meegenomen.

Het audioboek is verkrijgbaar op Storytel en Bol.com.
The hunting party is in het Engels ingesproken en heeft een duur van 10 uur en 8 minuten.

Cover van het boek The Poet X geschreven door Elizabeth Acevedo - De 10 beste audioboeken

The Poet X

Dit boek volgt het verhaal van Xiomara Batista. De New Yorkse tiener is een getalenteerde dichter, maar haar conservatieve moeder vindt poëzie zonde van haar tijd en verplicht haar om naar de kerk te gaan en zich voor te bereiden op haar communie. Dit boek behandelt thema’s als identiteit, familie, seksualiteit, religie en poëzie.

Dit boek wordt voorgelezen door Elizabeth Acevedo, de auteur van het boek. Het werk is geschreven in vrije vers poëzie, waardoor het audioboek klinkt als een prachtige spoken word. Dit audioboek heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Odyssey Honor en AudioFile Earphones Award.

Het audioboek is verkrijgbaar op Storytel en Bol.com.
The Poet X is in het Engels ingesproken en heeft een duur van 3 uur en 30 minuten.

Cover van het boek The secret history geschreven door Donna Tartt - De 10 beste audioboeken

The secret history

In dit boek volgen we Richard Papen, een jongen van eenvoudige afkomst. Hij studeert aan een exclusieve universiteit in Vermont. Tot zijn verbazing wordt hij opgenomen in een groep excentrieke en arrogante studenten. In het tweede semester raakt Richard betrokken bij een drama dat zich tussen zijn nieuwe ‘vrienden’ afspeelt. Een gebeurtenis met grote gevolgen voor iedereen.

Dit boek wordt voorgelezen door Donna Tartt, de auteur van dit boek, zelf! Dit zorgt ervoor dat je luistert naar de manier waarop Tartt wilde dat je het zou horen. De spanning en emotie komen op deze manier goed naar voren.

Het audioboek is verkrijgbaar op Storytel en Bol.com.
The secret history is in het Engels ingesproken en heeft een duur van 22 uur en 3 minuten.

Zie meer aanbevelingen

6 inspirerende sportbiografieën over Nederlandse atleten

12 boeken die je gelezen moet hebben

5 boeken die je laten twijfelen over de realiteit