De 7 boeken met de grootste plottwists

Als lezer weet je dat er niets beter is dan een boek dat je vanaf de eerste bladzijde meesleept om je vervolgens te verrassen met een onverwachte wending. Plottwists zorgen ervoor dat de lezer nieuwsgierig blijft. Als je van spanning, thrillers, misdaad en mysterie houdt, dan zijn deze boeken voor jou! In dit artikel vind je de 7 boeken met de grootste plottwists.

Onze aanbevelingen

Verloren vrouw

(2012)

Gillian Flynn

Mannen die vrouwen haten

(2005)

Stieg Larsson

Gesloten kamer

(2003)

Dennis Lehane

De moord op Roger Ackroyd

(1926)

Agatha Christie

De stille patiënt

(2019)

Alex Michaelides

Wij leugenaars

(2014)

E. Lockhart

Confessions

(2014)

Kanae Minato

De 7 boeken met de grootste plottwists - Verloren vrouw - Gillian Flynn

Verloren vrouw

Deze thriller vertelt het verhaal van Nick Dunne en zijn vrouw Amy, wiens huwelijk uit elkaar valt. Op hun vijfjarig jubileum verdwijnt Amy en Nick wordt door de politie, vrienden en familie als hoofdverdachte gezien. Dit boek heeft een plottwist die de lezer met open mond achterlaat en het hele verhaal in een ander licht zet.

De 7 boeken met de grootste plottwists - Millenium 1 - Mannen die vrouwen haten

Mannen die vrouwen haten

Dit boek volgt journalist en uitgever Mikael Blomkvist en hacker Lisbeth Salander. Samen werken zij samen om het mysterie rond een verdwenen 16-jarig meisje op te lossen. Dit boek zit vol wendingen, die je als lezer keer op keer zullen verrassen.

De 7 boeken met de grootste plottwists - Gesloten kamer - Dennis Lehane

Gesloten kamer

In dit verhaal wordt U.S. Marshal Teddy Daniels naar Shutter Island gestuurd om een ontsnapte psychopatische misdadiger te vinden. Wanneer Teddy en zijn partner dichter bij het onthullen van de waarheid komen, beginnen ze steeds meer te geloven dat ze het eiland misschien nooit meer zullen verlaten. Het boek heeft een extreme plottwist, die de lezer verward achter zal laten.

De moord op Roger Ackroyd - Agatha Christie

De moord op Roger Ackroyd

Een boek van Agatha Christie kan niet ontbreken uit deze lijst. Deze prijswinnende klassieke detective focust zich op de zoektocht naar de moordenaar van Roger Ackroyd. De plottwist zal de lezer verrassen en de zaak opnieuw bekijken vanuit een ander perspectief!

De stille patiënt - Alex Michaelides

De stille patiënt

Dit boek vertelt het verhaal van Alicia Berenson. Ze wordt beschuldigd van de moord op haar man. Sinds de avond van de moord weigert Alicia te spreken. Het is psychotherapeut Theo Fabers doel om Alicia weer aan het praten te krijgen en haar motief achter de moord te achterhalen. De plottwist in dit boek zorgt ervoor dat je als lezer op het puntje van je stoel zal zitten.

Wij leugenaars - E. Lockhart

Wij leugenaars

Dit boek zit vol met leugens, familiegeheimen en machtsverhoudingen. We volgen het verhaal van Cadence. Samen met haar familie brengt ze jaarlijks de zomer door op een privé-eiland. Wat is er in voorgaande jaren voorgevallen op dit eiland? Let op, als lezer wordt er tegen je gelogen, maar wanneer? De waarheid zal je choqueren.

Confessions - kanae minato

Confessions

Het ultieme wraakverhaal. Docent Yuko Moriguchi neemt wraak op haar leerlingen. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor de moord op haar vierjarige dochtertje. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld en zit vol met plottwist die je absoluut nooit aan zal zien komen.

 Enkel verkrijgbaar in het Engels

Zie meer aanbevelingen

De 9 beste fantasy boeken voor jong en oud

De 10 beste audioboeken

Boeken lezen voor Engels