Boeken lezen voor Engels

Het kiezen van een goed boek is de eerste en belangrijkste stap als je een boekverslag gaat schrijven voor Engels. Kies dus een boek dat je interesseert! Geen zin in Cather in the Rye, The Bell Jar of Disgrace? In deze lijst noemen we acht boeken die een scala aan interessante verhaallijnen en personages bieden. Een goed boek maakt het schrijven van een verslag een stuk makkelijker.

Onze aanbevelingen

The chocolate war

(1974)

Robert Cormier

I’m thinking of ending things

(2016)

Iain Reid

If we were villains

(2017)

M.L. Rio

Butter

(2012)

Erin Jade Lange

Stolen

(2009)

Lucy Christopher

A monster calls

(2011)

Patrick Ness

Flowers for Algernon

(1959)

Daniel Keyes

A good girl’s guide to murder

(2019)

Holly Jackson

De boeken die in deze lijst worden genoemd bieden stuk voor stuk unieke perspectieven en verhaallijnen die perfect zijn voor het schrijven van een boekverslag. Elk van deze boeken zal je helpen om je schrijf- en leesvaardigheden te verbeteren. Hou je van een verdrietig verhaal, een spannende thriller of een filosofische moderne roman? Deze lijst bevat voor ieder wat wils

Cover van het boek The chocolate war geschreven door Robert cormier - Boeken lezen voor Engels

The chocolate war

Durf jij het universum te verstoren?

Weigeren om chocolaatjes te verkopen tijdens de jaarlijkse inzamelingsactie van de Trinity-school lijkt misschien niet zo radicaal. Maar wanneer Jerry een geheime schoolvereniging genaamd The Vigils uitdaagt, verandert zijn uitdagende daad in een totale oorlog. Nu is de enige vraag: wie zal overleven?

De baanbrekende roman is een onwankelbaar portret van corruptie en wreedheid. Het boek gaat over de strijd tussen individualiteit en conformiteit en de prijs die je moet betalen om voor jezelf op te komen. Een mooi thema voor een boekverslag!

Cover van het boek Im thinking of ending things geschreven door Iain Reid - Boeken lezen voor Engels

I’m thinking of ending things

Een jonge vrouw reist samen met haar nieuwe vriend naar de afgelegen boerderij van zijn ouders, maar tijdens de reis heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt. Niet met haar vriend, niet met zijn familie en niet met haar verstand.

Meer kunnen we niet verklappen!

In dit boek komen veel filosofische thema’s aan de orde. Het verhaal is erg mysterieus en onvoorspelbaar. Het zal je gegarandeerd aan het denken zetten.

Cover van het boek if we were villains geschreven door M.L. Rio - Boeken lezen voor Engels

If we were villains

Oliver Marks heeft tien jaar gevangenisstraf uitgezeten – voor een moord die hij al dan niet heeft gepleegd. Op de dag dat hij wordt vrijgelaten, wordt hij begroet door de man die hem in de gevangenis heeft opgesloten. Rechercheur Colborne gaat met pensioen, maar voordat hij dat doet, wil hij weten wat er tien jaar geleden écht is gebeurd.

Zeven jonge acteurs die Shakespeare studeren aan een elite kunstacademie, spelen op het podium dezelfde rollen als daarbuiten: held, schurk, tiran, verleidster en figurant. Wanneer door een herverdeling in de rollen de secundaire personages de steracteurs overnemen in een opvoering van het toneelstuk, loopt de spanning op en wordt één van de zeven vrienden dood aangetroffen. De rest staat voor hun grootste acteer uitdaging tot nu toe: de politie en zichzelf ervan overtuigen dat ze onschuldig zijn.

Geïnteresseerd in de Engelse taal? Dit boek vol Shakespeare-citaten en verwijzingen naar de klassieke literatuur past perfect bij jou!

Cover van het boek butter geschreven door erin lange - Boeken lezen voor Engels

Butter

Een eenzame, zwaarlijvige jongen die door iedereen ‘Butter’ wordt genoemt, staat op het punt geschiedenis te schrijven. Hij gaat zichzelf dood eten, letterlijk! – live op internet – en iedereen is uitgenodigd om te kijken. Wanneer hij de aankondiging voor het eerst online aan zijn klasgenoten doet, verwacht Butter medelijden, beledigingen en mogelijk pure onverschilligheid. Wat hij krijgt zijn morbide cheerleaders die zijn dodelijke plan steunen.

Maar naarmate hun duistere aanmoediging groeit, begint het veel op populariteit te lijken. En dat voelt goed. Maar wat gebeurt er als Butter zijn zelfmoorddeadline bereikt? Kan hij leven met de gevolgen als hij zijn plannen niet doorzet?

Butter gaat over pesten, gewichtsproblemen en de zoektocht naar vriendschap en acceptatie.

Cover van het boek stolen geschreven door lucy christopher - Boeken lezen voor Engels

Stolen

De zestienjarige Gemma wordt ontvoerd van het vliegveld van Bangkok en meegenomen naar de Australische outback. Ontvoerder Ty is geen stereotype. Hij is jong, fit en prachtig. Dit nieuwe leven in de wildernis heeft Ty jaren geleden als gepland. Hij houdt van haar, wil alleen haar. Kan de kracht van zijn liefde ervoor zorgen dat Gemma, onder de hete gloed van de Australische zon, afgesneden van de buitenwereld, ook van hem houdt?

Wel eens van het Stockholmsyndroom gehoord? Dit aangrijpende verhaal zul je niet snel vergeten.

Cover van het boek A monster calls geschreven door patrick ness - Boeken lezen voor Engels

A monster calls

Sinds de moeder van Conor ziek werd en later bleek dat de behandelingen niet werkten, heeft Conor elke nacht dezelfde droom. Maar vanavond is het anders. Wanneer hij wakker wordt, staat er een bezoeker voor zijn raam. Het is oeroud en elementair. Een natuurkracht.

En het wil het gevaarlijkste van allemaal. Het wil de waarheid.

Het ontroerende en poëtische boek zet je aan het denken over wat het betekent om mens te zijn.

Cover van het boek flowers for algernon geschreven door daniel keyes - Boeken lezen voor Engels

Flowers for Algernon

Dit boek vertelt het verhaal van een verstandelijk gehandicapte man wiens experimentele zoektocht naar intelligentie een afspiegeling is van die van Algernon, een buitengewone laboratoriummuis. In dagboekaantekeningen vertelt Charlie hoe een hersenoperatie zijn IQ vergroot en zijn leven verandert. Terwijl de experimentele procedure van kracht wordt, breidt Charlies intelligentie zich uit totdat deze die van de doktoren die zijn metamorfose hebben bedacht, overtreft. Het experiment lijkt een wetenschappelijke doorbraak van het allergrootste belang te zijn totdat Algernon aan zijn plotselinge, onverwachte achteruitgang begint. Zal hetzelfde met Charlie gebeuren?

Het aangrijpende boek gaat over de gevolgen van intelligentie en hoe dit kan leiden tot eenzaamheid en isolement. Een mooi thema voor een boekverslag- of bespreking.

Cover van het boek a good girls guide to murder geschreven door holly jackson - Boeken lezen voor Engels

A good girl’s guide to murder

De zaak is gesloten. Vijf jaar geleden werd Andie Bell vermoord door Sal Singh. De politie is zeker van de zaak. Iedereen in de stad weet dat Sal de dader is.

Maar Pippa Fitz-Amobi is opgegroeid in hetzelfde kleine stadje dat werd verteerd door de moord en is daar niet zo zeker van. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, begint ze geheimen te ontdekken die iemand in de stad wanhopig verborgen wil houden. En als de echte moordenaar nog steeds rondloopt, hoe ver zullen ze gaan om Pip van de waarheid af te houden?

Een perfect boek voor jou als je houdt van mysterie en misdaadverhalen.

Zie meer aanbevelingen

5 boeken die je laten twijfelen over de realiteit

De 6 mooiste boeken over de Tweede Wereldoorlog

De 6 beste boeken over eenzaamheid en isolement die je echt moet lezen